Asunto pintaremontin jälkeen.

Huoneistoremontin hinta – Mitä remontoijan tulisi tietää?

Remonttia suunnitellessa kustannukset ja niiden arvioiminen aiheuttavat usein päänvaivaa. Tässä blogissa käsittelen yksiön, kaksion ja kolmion remonttien keskimääräisiä hintoja sekä kustannusten muodostumista.

Mistä remontin kustannukset muodostuvat?

 1. Materiaalit: Laadukkaat materiaalit nostavat kustannuksia, mutta myös varmistavat kestävän ja tyylikkään lopputuloksen. Materiaalien hintaan vaikuttavat esimerkiksi lattiat, seinäpinnat, keittiökalusteet ja kylpyhuonevarusteet.
 2. Työn hinta: Ammattilaiset varmistavat, että työ tehdään oikein ja aikataulussa. Työn hintaan vaikuttaa projektin laajuus ja monimutkaisuus.
 3. Suunnittelu ja lupakustannukset: Joissakin tapauksissa tarvitset suunnittelua ja mahdollisesti rakennuslupia, mikä tuo lisäkustannuksia. Lisäksi ennen vuotta 1994 valmistuneissa kohteissa on tehtävä asbestikartoitus ennen purkutöiden aloittamista. Asbestikartoitus maksaa noin 100 – 500 € riippuen, montako näytettä tarvitsee ottaa.
 4. Yllätykset ja muutokset: Remontin aikana voi ilmetä odottamattomia asioita, kuten rakenteellisia ongelmia, jotka nostavat kustannuksia. Ammattilaisen kanssa niihin löytyy nopeasti järkevä ja kustannustehokas ratkaisu.

Keskimääräiset hinnat eri kokoisissa asunnoissa

Yksiön remontti (n. 20-40 m²)
 • Pintaremontti: 5 000 – 8 000 €
 • Täysremontti: 10 000 – 20 000 €
Kaksion remontti (n. 50-60 m²)
 • Pintaremontti: 6 000 – 10 000 €
 • Täysremontti: 15 000 – 30 000 €
Kolmion remontti (n. 70-90 m²)
 • Pintaremontti: 8 000 – 15 000 €
 • Täysremontti:20 000 – 45 000 €

Pintaremontin ja täysremontin ero

 • Pintaremontti: Sisältää esimerkiksi maalausta, tapetointia, lattian uusimista ja muita pintojen ehostuksia.
 • Täysremontti: Laajempi projekti, joka voi sisältää keittiön ja kylpyhuoneen uusimista, sähkö- ja putkitöitä sekä rakenteellisia muutoksia.

Vinkkejä remontin budjetin hallintaan

 1. Tarkka suunnittelu: Määrittele budjetti tarkasti ennen työn aloittamista ja pidä siitä kiinni.
 2. Kilpailuta urakoitsijat: Pyydä tarjoukset usealta urakoitsijalta ja valitse paras hinta-laatusuhde. (Muista: Halvin tarjous ei välttämättä ole paras, heikko työnjälki tai rakennusvirheet maksavat lopulta enenmmän kuin ammattitaitoinen tekijä.)
 3. Varaa puskurirahasto: Varaudu yllättäviin kuluihin, jotka voivat ilmetä remontin aikana.
 4. Priorisoi työt: Keskity ensin välttämättömiin töihin ja jätä toissijaiset parannukset myöhempään.

Kraftsmen Oy – Luotettava kumppani huoneistoremonttiin

Kraftsmen Oy tarjoaa laadukkaita remonttipalveluja Tampereella ja Pirkanmaalla. Meidän avullamme voit toteuttaa huoneistoremontin sujuvasti ja kustannustehokkaasti.

Ota yhteyttä ja varaa kartoituskäynti meiltä!

Laita jakoon:

Samankaltaiset artikkelit